كلمة السيد العميد

Address of the Dean

يسعدني ان اتقدم لكم بخالص تحياتي وتقديري واحترامي الى جميع منتسي كلية الاسراء الجامعة من زملائي الافاضل أعضاء الهيئة التدريسية المحترمين, وملاكاتها الموظفين (اداريين وفنيين), وأتقدم بأرق تحياتي الى ابنائي وأعزائي الطلبة, متمنياً لهم التفوق والنجاح.

بكل فخر وبكل تواضع اصبحت كلية الاسراء الجامعة الفتية بعمرها, العريقة بأدائها, فقد اصبحت كليتنا وبفترة قياسية تظاهي الجامعات العراقية والعربية العريقة, لما تمتلكه من ملاكات تدريسية يتميزون بمهارات وخبرات علمية كبيرة شهادات مرموقة, ومن تجهيزات ومعدات وتقنيات ومختبرات حديثة ومتطورة من مناشئ عالمية.

أصبحت كليتنا اسماً لامعاً محلياً واقليمياً ودولياً, فمن خلال مد الجسور مع الجامعات العربية والعالمية تم تطبيق احدث المناهج والاساليب العلمية المتطورة, وعمدت على تحقيق الاعتماد الاكاديمي من خلال اعداد الخطط الكفيلة للوصول الى افضل معايير الجودة وتطبيقها ونشرها في جميع اقسام الكلية وتشكيلاتها ووحدتها, من اجل خدمة أبنائنا الطلبة وعراقنا الحبيب, كل ذلك ينعكس على ان تكون كليتنا اكثر ابداعاً ورقياً بين المؤسسات التعليمية العراقية لبناء وتطوير ثرواتنا البشرية وهم ابنائنا الطلبة الاعزاء, هذه الانجازات العظيمة تجعلنا فخورين لأنتمائنا والتصاقنا وولآئنا الى كلية الاسراء الجامعة في حاضرنا ومستقبلنا.

أنتم يا من نذرتم انفسكم وتفانيتم في عملكم, فقد اصبحتم رُسلاً للعلم, تبشرون وتنشرون المعرفة الى طلبتنا الاعزاء بصورة مباشرة, والى المجتمع بصورة غير مباشرة, بلا تعب وبلا كلل. فالعملية التعليمية المتكونة من الادارة العليا والهيئة التدريسية والطلبة الاعزاء, مثلنا كمثل سفينة وقبطانها, نحمل اسفارنا في بحور العلم نحو بر الامان, أثمن جهودكم المباركة, فبفضل الله ثم بفضلكم توسعت كلية الاسراء الجامعة بخطىً ثابتة, لتصبح مناراً علمياً تضيئ سماء العراق الحبيب.

أحبتي وأعزائي وأبنائي الطلبة, من منبري هذا ادعوكم ان تنهلوا من العلم والمعرفة من أساتذتكم الافاضل ما استطعتم, ويقيني أنكم ستصبحون أعلاماً في سماء العلم والمعرفة في شتى الميادين العلمية والعملية, وتشاركون في بناء عراقنا الحبيب, الامانة التي حملها لكم ذويكم واهليكم واساتذتكم ثقيلة, أجتهدوا وثابروا وتعلموا واعملوا فلا تخونوا الأمانة, أنتم اليوم بمثابة بذرة العلم التي سيقطفها اهليكم بنجاحكم وتخرجكم.

وأخيرا وليس اخرا, انه من دواعي سروري أنْ أجد نفسي بين أسرتي, كلية الاسراء هي البيت الذي يجمعني بإخواني الهيئة التدريسية وأبنائي الطلبة والطالبات. كلية الاسراء الجامعة هية بيتنا وبيت كل العراقيين, فأدعوكم ان تحافظوا على بيتنا, فهي ملككم وملك الاجيال القادمة وملم المجتمع, فأنتم أهلها وانتم فخورين بها وهي فخورة بكم, فأهلا وسهلاً بكم, حياكم الله, والسلام عليكم ورحوة الله وبركاته.

أ.م.د.عبدالرزاق الماجدي

Address of the Dean

I am pleased to express my greetings, appreciation and respect to all employees and teaching staff members of Al Esraa University College, and I avail myself the opportunity to express my best regards to our dear students wishing them all success.

Al Israa University College has conveniently managed, through its performance, to stand on the same footing of the Iraqi and Arab universities as it includes a teaching cadre that is recognized for its expertise, professional experience, technical tools and equipment and modern labs from international sources.

Our College maintains a bright name both regionally , locally and internationally. Through bridging the gap with Arab and world universities, the most upgraded scientific programs and methods were applied to realize academic supremacy. Accordingly, many plans were prepared to access and disseminate the best quality standards  among departments and units in order to serve our country. This all reflects our ability to make our college more creative among the Iraqi institutions and more productive to develop our human resources. These remarkable achievements make us proud of our belonging and allegiance to our alma mater currently and in future.

Our teaching staff have vowed themselves to work and tirelessly exerted efforts and become apostles of knowledge to our students and society. The teaching process that comprises the higher management, teaching staff and students, is like a ship that carries books to be tripped to a safe land. I appreciate y their efforts and thanks to them that Al Esraa College is expanded firmly to become a scientific lighthouse in our beloved Iraq.

Dear students,

From this pulpit, I call you to make use of your teachers’ knowledge and I am sure you will one day be celebrities in your hometown specialized in various scientific and applicable fields. This said, you will be participating in building our beloved country and paying the tribute back to your families and teachers.  So work hard to learn and persevere because you are surely the seed that will blossom after graduation.

Last but not least, I am pleased to find myself in Al Esraa college,  my household,  because it is like home that gathers my brothern, the teaching staffers and my students. Al Esraa college becomes like  our house and surely it is the house of all Iraqis. Therefore, I call on you to keep this house tight because it is yours. I am sure also that  you are proud of your faculty and it is proud of you.

welcome to you.

Asst. prof. Dr. Abdul Razzaq Al Majidi